Rólunk

Nálunk elsődleges szempont gyermeked fejlődése. 

2013 óta működő családi bölcsődénk egész napos gondozást, nevelést nyújt a dolgozó szülők gyermekeinek, elsősorban 1 - 4 éves kor között. Célunk, hogy biztonságot nyújtó, szeretetteljes légkörben foglalkozzunk a gyermekekkel, a családias együttlétet mintázva, ahol minden gyermek számíthat a gondozóra. Személyre szóló, egyéni bánásmóddal szeretnénk segíteni a gyermekeket személyiségük és képességeik kibontakoztatásában. A lelki egészség mellett a testi egészséget is fontosnak tartjuk - ez utóbbit korszerű táplálással, napi négyszeri étkeztetéssel, higiéniára neveléssel és a gyermekek nagy mozgásigényének kielégítésével valósítjuk meg.

A családi bölcsődénkben a szociális viselkedésformák elsajátítására is oda figyelünk. Rengeteg dolog tartozhat ide, például hogyan kérünk vagy köszönünk meg valamit, hogyan szólunk a másikhoz. Ide tartozik a szokások elsajátítása is, itt elsősorban a higiéniás szabályokra kell gondolni, például illemhely használata után kézmosás. vagy az étkezési szokásokra, az evőeszközök helyes használata és még számtalan ehhez hasonló dolgokra.

Tárgyi eszközeinket, játékkészletünket úgy válogattuk össze, hogy fejlesszék a gyermekek kreativitását és értelmi képességeit, hiszen a gyermekek szinte mindent a mozgáson és a tapasztaláson keresztül ismernek meg. 

A Prücsök Otthon családi bölcsőde küldetése:

- a gyermekek biztonságos és szerető környezetben való nevelése valamint a szülők egyéni igényeinek kielégítése 

- nagyon fontosnak tartjuk a korai nyelvoktatást, játékos formában a korosztálynak megfelelően, dalokkal, mondókákkal sajátítják el a gyermekek

- a gyermekek kiváló körülmények között játékosan tanulhatnak, a tanulás számukra élvezet és élmény lehessen

- a gyermekeknek sok hagyományőrző programot szervezünk a bölcsiben hogy ápolják azokat


ILDIKÓ - családi bölcsődevezető

Diplomás anyuka vagyok angol nyelvtudással. Nagyon szeretem a gyermekeket és mindig is érdekelt a kisgyermekek nevelése, velük való foglalkozás/törődés és álmodtam egy nagyot: létrehoztam saját családi bölcsődénket. Tele ambícióval, tervekkel vágtam bele a munkába, a családi bölcsődénk  hozzáértő szakemberekkel, akikkel kiválóan lehet együtt dolgozni és rendkívül jó csapatmunkát végeznek. A fejlődni akarás, minőségre törekvés mindig a szemünk előtt van, minden tekintetben megbízom a kollégáimban és igyekszem segíteni a munkájukat.

KINGA

Angol nyelvtudással rendelkező óvópedagógus vagyok, 15 éves tapasztalatom van a gyermekek nevelése terén, mivel a főiskola elvégzésével párhuzamosan családi napköziben, magán bölcsődében valamint magánóvodában is dolgoztam. Ez alatt az idő alatt elvégeztem a családi bölcsőde tanfolyamot is, ami egy pluszt adott az addig tanultakhoz, tapasztaltakhoz. Középiskolás koromban eldöntöttem, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni, amit csak elhívatottan valamint nagyon sok türelemmel és szeretettel érdemes csinálni. Ehhez az elhatározásomhoz tartom magam és igyekszem a Prücsök Otthon családi bölcsőde gyermekeinek nevelését a legjobb tudásom szerint segíteni.